Pentusuunnitelmat 2022

Mitä yhdistelmältä toivon?

Hotin ja Pojun yhdistelmällä olisi tarkoitus saada harrastekoiria lajiin kuin, lajiin. Toivon että pennut saisivat tasaisesti niitä hyviä ominaisuuksia vanhemmiltaan. Toivoisin yhdistelmästä ainakin aktiivisia motivoituneita, työtelijäitä ja keskittymiskykyisiä koiria, mutta myös koiria jotka osaavat vetää lonkkaa ja rentoutua.Kenelle?

Etsin pennuille ensisijaisesti aktiivisia sitoutuneita koteja, jotka hakevat itselleen harrastuskaveria esimerkiksi:  Tokoon, Rally tokoon, Agilityyn, Palvelukoiralajeihin. 

Bordercollie Luonne.

Bordercollie on luonteeltaan innokas, valpas, vastaanottavainen ja älykäs, sen ei kuulu olla hermostunut eikä aggressiivinen. Bordercolliella on huomattavan nopea oppimis- ja reaktiokyky, se on energinen ja palvelualtis, väsymätön ja sopeutuvainen paimenkoira, jonka työkyky on aivan omaa luokkaansa. Energisenä koirana se suorastaan vaatii päivittäin niin liikuntaa kuin aivotoimintaakin. Se saattaa innostuessaan haukkua riehakkaasti, mutta ei yleensä hauku turhaan. Bordercollien luonteeseen paimenkoirana kuuluu myös tietty pehmeys ja herkkyys, joten koulutettaessa kovia otteita ei tarvita. Sen sijaan tarvitaan roppakaupalla mielikuvitusta, kärsivällisyyttä ja huumorintajua.  /https://sbcak.fi/bordercollie/


Yhdistelmän riskit.

Hotille pennut ovat ensimmäiset, joten vertausta aikaisempiin ei ole. Lonkat Hotin puolelta A-B, yksi C-C löytyy sisarukselta.  Koiranetistä voi käydä tarkastelemassa, Hotin/suvun terveys tietoja.  Pojulla on yksi aikaisempi pentue joka on syntynyt 2021, yhdeltä pennulta tulosten mukaan on löytynyt ocd. Lonkat Pojun puolelta  A-B. Poju on Dna-testattu ja vapaa kaikista. Koiranetistä voi käydä tarkastelemassa Pojun/suvun terveystuloksia. 


                                                                                                                   

Yhteystiedot 

Milka Vepsäläinen 

Mäntypolku 6 55910 Imatra

puh: 0452519550 (soitot iltaisin tai whatsapp/txt vietit)

Milkavepsalainen123@gmail.com                                                                                                           
     


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tavoitteet.

  Suunnitelmia/ Tavoitteita?  Olen miettinyt mitä tavoitteita tälle vuodelle 2023 asetan koirien kanssa.  Hotti on tehnyt peruskuntoa ylle j...