perjantai 16. syyskuuta 2022

Bordercollie pennut 2022.

 Hei.

Viikko on ollut yhtä vilskettä talon uusien asukkien myötä, joten kirjoittaminenkin hiukan nyt jäänyt. Ajattelin kirjoitella miten meillä vk 36 lähti lopulta käyntiin.

Tosiaan Hotti kävi vk 35 Rtg:kuvissa,  kuvat olivat niin huonot ja epäselvät että niistä ei juurikaan selvää saanut ehkä 4-5, pentua? Joten tämä ei tuonut selvää varmuutta tulevaan.

Synnytys lähestyy Maanantai 5.9 ja 63vrk kasassa, Hotin olo selvästi tuskainen, yö meni levottomasti. Maanantai aamulla lämpö 36,8 siis tippumaan päin, Klo12 Lämpö 36,5 tämä oli alin lämpö minkä tavoitin. Hotin avautumisvaihe kesti noin 21h. Tiistaina 6.9 Klo9 Lämpö 37,4 tästä korkeammalle lämpö ei enää noussutkaan, supistukset alkoivat Klo 9:10 ja ensimmäinen pentu ulkona heti 8min sisällä, jonka jälkeen pennut tulivat tasaista ja nopeaa tahtia ulos. Pentujakauma oli lopulta 6 narttua ja 2 urosta.

Hotti oli selvästi aluksi ihmeissään pienistä pennuista. Synnytyksessä osa istukoista jäi Hotin sisälle aiheuttaen kohtutulehduksen. Hotin vointia seurattiin tarkkaan, lopulta Hotin olemus muuttui levottomaksi ja kipeäksi, lämpö oli myös tavallista korkeampi. Hotilla alkoi Antibioottikuuri, kävimme illasta vielä kontrolli käynnillä eläinlääkärissä, jossa ultrattiin ja palpoitiin Hotin vatsa, otettiin myös  tulehdusarvot.  Antibioottien myötä Hotin vointi parani nopeasti.

Hotti on saanut hienosti itsevarmuutta Äitiyteen. Hotti hoitaa kauniisti pentuja, heti kun ääntä pentulaatikosta kuuluu Hotti käy tarkastamassa onko kaikki hyvin. Maitoa Hotilla tullut alusta asti hyvin, pennut saaneet joka päivä hienosti painoa ja jokainen pentu kyllä pitää myös huolen että nisälle pääsee. 

13.6 Pennuilla tuli 1vk täyteen.  Pennut ovat kaikin puolin tyytyväisiä, syövät ja nukkuvat, pennut ovat kasvaneet nopeaa tahtia ja osa ottaa jo tassuja alleen. Värijakauma näillä näkymin olisi 2 trikki narttua, 1 mustavalkoinen narttu, 2 sinitrikki urosta ja 3 sinivalkoista narttua. Turkkien pituuksista vielä ei voi varmuudella sanoa mitään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tavoitteet.

  Suunnitelmia/ Tavoitteita?  Olen miettinyt mitä tavoitteita tälle vuodelle 2023 asetan koirien kanssa.  Hotti on tehnyt peruskuntoa ylle j...